Duits

OMGEVING

GLOOIENDE HEUVELS, KABBELENDE RIVIERTJES EN HOLLE WEGEN

Hoeve Krekelberg is gelegen in de noordelijke flank van het Zuid-Limburgse heuvelland. Holle wegen, kabbelende riviertjes, bossen en weiden domineren hier het landschap. Daarnaast is deze omgeving rijkelijk bezaaid met prachtige kastelen, bijzondere molens en de meest uiteenlopende religieuze gebouwen. In dit deel van het heuvelland treft de bezoeker de ideale mix aan van natuur en cultuurhistorie. De holle wegen en hellingbossen zorgen voor een afwisseling in het landschap en de gezellige, historische dorpjes nodigen uit om even te pauzeren en te genieten van streekgerechten.

Rondom Hoeve Krekelberg liggen uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden binnen uw bereik. Via een karakteristiek wandelpad met prachtige holle wegen, bent u binnen een kwartier lopen bij de Mulderplas en de oude Alfa-bierbrouwerij. Landschapspark De Graven, met de meanderende Geleenbeek, loopt dwars door Schinnen en leidt u via mooie wandelpaden naar het eeuwenoude Kasteel Ter Borgh. Ook joggers weten hier hun hart op te halen.

De fraaie kastelen van Hoensbroek (dagelijks open voor publiek), Amstenrade en Doenrade bereikt u gemakkelijk per fiets. Beschikt u over een auto, dan is het zeker de moeite om de historische steden Maastricht en Sittard te bezoeken. De sfeer van 20 eeuwen historie is hier bijna tastbaar aanwezig in de oude binnenstad. En wilt u écht nog even het buitenland proeven, dan bent u met de auto zo in het bruisende Aken en in het bijzonder Frans-getinte Luik. Ook de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel zijn zeker een dagtocht waard.